Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Túrós batyu

felvitel dátuma: 2011-10-29 09:41:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1431
részletes recept
Túrós batyu
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

60 dkg finom liszt

2 db tojás sárgája

3 dkg élesztő

3 dl tej

csipet

2-3 ek.cukor

10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

A töltelékhez:

50 dkg tehén túró

2 db tojás sárgája

1 cs.vaníliás cukor

4 ek cukor

1 citrom reszelt héja

10 dkg mazsola

A kenéshez:

1 db tojás

A tetejére:

porcukor

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Előkészítés:Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk.A lisztből,olvasztott margarinból a cukorral,sóval,felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk.Liszttel megszórjuk és konyharuhával letakava meleg helyen egy órát kelesztjük.Közben elkészítjük a tölteléket:A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.A túrót kikeverjük a cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral,tojások sárgájával.Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát.

Elkészítés:A tésztát 2-3 mm vastagra,téglalap alakúra nyújtjuk.Kb.8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.Mindegyik közepére teszünk a töltelékből és felhajtjuk a négy sarkot majd kicsit össze nyomjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihenni hagyjuk.Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 október 29

Gyönyörűek!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*