60 dkg liszt
3,3 dl tej
2,.5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
8 dkg olvasztott vaj
1 tojás
Túró töltelékhez:
50 dkg túró
2 csapott evőkanál búzadara
4-5 evőkanál cukor (túrótól is függ)
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
2 tojás
Mivel nekem kenyérsütőgépem nincs, így kézzel dagasztom ki a tésztát. Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatom. A lisztet, cukrot, sót, tojást és a maradék langyos tejet egy tálba mérem és hozzáadom a felfuttatott élesztőt is. Alaposan kidolgozom, közben fokozatosan hozzáadagolom az olvasztott vajat. 10-15 perc dagasztás után a tésztát letakarom és langyos helyen duplájára kelesztem.
Amíg kel elkészítem a tölteléket. A túrót villával áttöröm. A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét habbá verem. A túróhoz hozzákeverem a cukrot, tojássárgáját, citromhéjat, búzadarát, vaníliás cukrot, mazsolát és végül óvatosan a tojásfehérje habot.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom kb. 3 mm vastagságúra. Feldarabolom 10x10 cm-es négyzetre és mindnek a közepébe rakok 1 kanálnyi tölteléket. A sarkokat átlósan középen összefogom és csavarok rajta egyet. Sütőpapirral kibélelt tepsibe rakom és még hagyom kelni 20-30 percet. Ekkor tojással lekenem a tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon 15 - 20 percig sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.