Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Túrós batyu

felvitel dátuma: 2011-02-26 14:24:44       mai nézettség: 1       nézettség: 2181
részletes recept
Túrós batyu
Hozzávalók 4 személyre:

50dkg liszt.

4 evőkanál cukor,

csipet só,

2,5 dkg.élesztő,

2,5 dl. tej,

8dkg olvasztott vaj,

2 tojássárgája, 1 egész tojás

Töltelék:

20 dkg túró,

1cs. vaníliáscukor, reszelt citromhéj.

a 2 tojás fehérje,

2 kanál porcukor,

mazsola

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A lisztet mély tálba teszem, a széléra szórom a csipet sót.

A tejet meglangyosítom, kevés cukrot teszek bele, s az élesztőt felfuttatom.

A liszt közepébe mélyedést csinálok, beleszórom a cukrot, ráteszem a felfuttatott élesztőt, tojássárgáját.Összedolgozom, s beleöntöm a felolvasztott vajat, így szép, simára kidolgozom.Leterítem abrosszal, s másfél órát meleg helyen kelesztem. Én közben "meg-megpaskolom","dögönyözöm", így levegősebb lesz a tészta.Mikor megkelt, lisztezett deszkán átgyúrom, kinyújtom, s négyzet alakúra vagdosom.Minden négyzet közepébe egy kávéskanál túrómasszát teszek, s a tészta szemben lévő 2-2 sarkát összecsippentem. Felvert tojással alaposan megkenem, s még kelni hagyom kb fél órát.Forró sütőben sütöm.

Túrótöltelék: a tojásfehérjét habosra verem a vaníliásporcukorral, s beleteszem a túrót.Mazsolát is szórok bele (van aki ezt nem szereti)

Szakács: Manyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*