50dkg liszt.
4 evőkanál cukor,
csipet só,
2,5 dkg.élesztő,
2,5 dl. tej,
8dkg olvasztott vaj,
2 tojássárgája, 1 egész tojás
Töltelék:
20 dkg túró,
1cs. vaníliáscukor, reszelt citromhéj.
a 2 tojás fehérje,
2 kanál porcukor,
mazsola
A lisztet mély tálba teszem, a széléra szórom a csipet sót.
A tejet meglangyosítom, kevés cukrot teszek bele, s az élesztőt felfuttatom.
A liszt közepébe mélyedést csinálok, beleszórom a cukrot, ráteszem a felfuttatott élesztőt, tojássárgáját.Összedolgozom, s beleöntöm a felolvasztott vajat, így szép, simára kidolgozom.Leterítem abrosszal, s másfél órát meleg helyen kelesztem. Én közben "meg-megpaskolom","dögönyözöm", így levegősebb lesz a tészta.Mikor megkelt, lisztezett deszkán átgyúrom, kinyújtom, s négyzet alakúra vagdosom.Minden négyzet közepébe egy kávéskanál túrómasszát teszek, s a tészta szemben lévő 2-2 sarkát összecsippentem. Felvert tojással alaposan megkenem, s még kelni hagyom kb fél órát.Forró sütőben sütöm.
Túrótöltelék: a tojásfehérjét habosra verem a vaníliásporcukorral, s beleteszem a túrót.Mazsolát is szórok bele (van aki ezt nem szereti)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.