Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Túrós batyu

felvitel dátuma: 2014-02-17 13:42:06       mai nézettség: 2       nézettség: 2035
részletes recept
Túrós batyu
Hozzávalók 6 személyre:
  • Tészta:
  • 80dkg liszt
  • 2egész tojás
  •  15dkg olvasztott margarin,vagy 12dkg zsír
  • 5dkg élesztő
  • fél l tej
  • 4ek cukor
  • 1kiskanál
  • Töltelék:
  • 50dkg túró
  • 2tojás sárgája
  • 1cs vaniliáscukor
  • 1citrom reszelt héja
  • cukor ízlés szerint
  • csipet 
  •  aki szereti tehet bele mazsolát
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
  1. Az élesztőt 2dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk,és fészket készítünk a közepébe.A tojásokat felverjük a maradék cukorral,és hozzáadjuk a többi langyos tejet.A sót a liszt szélére szórjuk.A felfutott élesztőt beleöntjük a fészekbe,és a tejes tojásos keverékkel bedagasztjuk,végül az olvasztott margarinnal is jól összedolgozzuk.Duplájára kelesztjük kb.50 perc alatt.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket,a hozzávalókat összekeverjük.
  3. A tésztánk elég nagy lesz,ezért kettévesszük,és egyenként 5-6mm vastagságú téglalappá nyújtjuk,majd 8x8-as négyzetekre vágjuk.Közepére teszünk egy kanálnyi tölteléket,4sarkát összecsípve batyut formálunk belőle,tepsibe tesszük,tojással lekenjük,20-30 percig pihentetjük.
  4. 180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kathy Torok 2014 február 18

Ínycsiklabdozónak tünik. A hétvégén ki is próbálom.

0/10 Jákli Judit 2014 február 20

Nagyon jó a tésztája,buktákhoz is ezt használom.

0/10 HOLMAN MÓNIKA 2014 február 21

TÍZ"""

0/10 Jákli Judit 2014 február 21

Köszönöm szépen Mónika!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*