Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Túrós - almás lepény

felvitel dátuma: 2014-11-15 16:09:57       mai nézettség: 1       nézettség: 776
részletes recept
Túrós - almás lepény
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
10 dkg darált dió,
3 tojássárgája,
10 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
fél citrom reszelt héja,



Töltelék:
35 dkg túró,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 dkg búzadara,
20 dkg reszelt alma,.
3 tojásfehérje kemény habja.
 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kettéosztom, a fele részét kinyújtom. Kivajazott tepsibe teszem és 180°C-on 10 percig elősütöm.
Eközben elkészítem a tölteléket: a szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra kikeverem, majd a túrót, az almát és a búzadarát is hozzáadom.
A tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatom.
Miután az elősütött tésztát kivettem a sütőből, a tölteléket ráöntöm, majd szépen elsimítom.
A másik rész tésztát is tepsi méretűre nyújtom, majd befedem vele a tölteléket. Visszateszem a sütőbe és készre sütöm.

Ezt a Túrós - almás lepényt Lakosné Bán Erzsébet receptje szerint csináltam, nagyon finom puha Nem kell pihentetni kissé kihűl már lehet fogyaztani.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*