Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
10 dkg darált dió,
3 tojássárgája,
10 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
fél citrom reszelt héja,
Töltelék:
35 dkg túró,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 dkg búzadara,
20 dkg reszelt alma,.
3 tojásfehérje kemény habja.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kettéosztom, a fele részét kinyújtom. Kivajazott tepsibe teszem és 180°C-on 10 percig elősütöm.
Eközben elkészítem a tölteléket: a szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra kikeverem, majd a túrót, az almát és a búzadarát is hozzáadom.
A tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatom.
Miután az elősütött tésztát kivettem a sütőből, a tölteléket ráöntöm, majd szépen elsimítom.
A másik rész tésztát is tepsi méretűre nyújtom, majd befedem vele a tölteléket. Visszateszem a sütőbe és készre sütöm.
Ezt a Túrós - almás lepényt Lakosné Bán Erzsébet receptje szerint csináltam, nagyon finom puha Nem kell pihentetni kissé kihűl már lehet fogyaztani.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.