A palacsintához:
25 dkg liszt
3 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
1 evőkanál cukor
A sütéshez:
étolaj
A töltelékhez:
1 kg tehén túró
10 dkg mazsola
20 dkg kristály cukor
tejföl /ha szükséges/
4 db tojás sárgája
2 db citrom reszelt héja
2 cs.vaníliás cukor
A díszítéshez:
reszelt étcsoki
Előkészítés: Kicsit vastagabb palacsintákat sütünk a megszokottnál /8-10 db/. A mazsolát beáztatjuk.
Elkészítés: A túrót áttörjük. Elkeverjük a tojások sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a lecsepegtetett mazsolával. Ha száraznak találjuk a tölteléket egy-két evőkanál tejfölt adhatunk hozzá. A palacsintákat egyesével megkenjük és egymásra rakjuk. A tetejét és a "torta" oldalát is megkenjük a túrókrémmel. Reszelt csokival díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.