10 db tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
1 cs sütőpor
5 dkg vaníliás cukor
2 db citrom reszelt héja
4 dl hulala tejszín
1 dl tejföl /ha száraz a túró/
1 kg tehén túró
20 dkg cukor
Előkészítés: A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk.
Elkészítés: A tojások sárgáját 8 kanál cukorral habosra keverjük, a fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a tojáshabot és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, óvatosan, hogy ne törjük a habot. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon, k.b. 35-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni majd lapjával ketté vágjuk.
Krém: Az áttört túróhoz adjuk a 20 dkg cukrot, citromhéjat, tejfölt, vaníliás cukrot és a felvert tejszínhabot./tegyünk félre díszíteni/ A krémmel megkenjük a piskóta alsó lapját majd ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét is megkenjük krémmel és tejszínhabbal díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk. Aki szereti tehet bele mazsolát is.
24x30-as tepsiben sütöttem, 12 kockába vágtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.