Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Túrókrémes piskóta

felvitel dátuma: 2011-08-16 16:45:10       mai nézettség: 1       nézettség: 2036
részletes recept
Túrókrémes piskóta
Hozzávalók 12 személyre:

10 db tojás

10 evőkanál liszt

10 evőkanál cukor

1 cs sütőpor

5 dkg vaníliás cukor

2 db citrom reszelt héja

4 dl hulala tejszín

1 dl tejföl /ha száraz a túró/

1 kg tehén túró

20 dkg cukor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk.

 Elkészítés: A tojások sárgáját 8 kanál cukorral habosra keverjük, a fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a tojáshabot és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, óvatosan, hogy ne törjük  a habot. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon, k.b. 35-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni majd lapjával ketté vágjuk.

Krém: Az áttört túróhoz adjuk a 20 dkg cukrot, citromhéjat,  tejfölt, vaníliás cukrot és a felvert tejszínhabot./tegyünk félre díszíteni/ A krémmel megkenjük a piskóta alsó lapját majd ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét is megkenjük krémmel és tejszínhabbal díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk. Aki szereti tehet bele mazsolát is.

24x30-as tepsiben sütöttem, 12 kockába vágtam.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*