Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Túrókrémes fondant torta

felvitel dátuma: 2014-01-26 17:59:53       mai nézettség: 1       nézettség: 1132
részletes recept
Túrókrémes fondant torta
Hozzávalók 8 személyre:

Kakaós piskótához:Hozzávalók:
6 tojás
15 dkg cukor
4 dkg kakaó
15 dkg liszt
Túrókrém:
25 dkg túró
2,5 dl tejszín 
1/2 csomag zselatin 
2 ek. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve és lereszelt héja
Fondant:
6 evőkanál víz
1 evőkanál őrölt zselatin (8-10 g)
2 evőkanál méz
1 evőkanál margarin
kb. 90-100 dkg porcukor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a keményre vert tojásfehérjéhérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hôfokon sütjük.
Túrókrém Elkészítése:
A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrokat, a citrom lereszelt héját is, jól kikeverjük.
Ezután a zselatint a citrom levében felfőzzük és mikor kihűlt, a túróhoz adjuk. Ezután jöhet bele a keményre felvert tejszínt, ami igazából ízlés szerint adagolható, ki mennyire akarja puhítani a túrót.
Megtöltöm vele a ketté vágott piskótát,és 3 órára hűtőbe teszem.
Fondant:
Átszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele.
A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhármat összemelegítjük, hogy elolvadjanak és elkeveredjenek egymással.
A porcukor közepén lévő mélyedésbe öntjük a folyadékot, majd fakanállal elkeverjük.
Kis adagokban, fokozatosan a másik adag átszitált porcukorból teszünk hozzá és ha már nem tudjuk fakanállal keverni kézzel gyúrjuk tovább. Kis adag porcukor, gyúrás, porcukor, gyúrás, ... Akkor kész, amikor már nem ragacsos, de puha, és sima felülete. Ha megvan az ideális állaga, tapintása még néhány percig gyúrjuk.
Folpackba, majd egy zacskóba tesszük, majd minimum 6 órát, de akár több napot is szobahőmérsékleten pihentetjük.
Felhasználáskor újra átgyúrjuk. Ha keménynek éreznék margarinos kézzel lágyíthatunk rajta.
Keményítővel meghintett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és felhasználásra kész.
Beboritjuk vele a tortát,a levegőt óvatosan kisimitjuk alóla.
Én olvasztott csokoládéval spricceltem meg a tortát.majd karamellből különböző formákat csináltam.De bármivel diszithetjük a maradék fondantot meg is szinezhetjük por alapú ételfestékkel.

Szakács: Bea


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*