Hasonlóan készitem én is, de előre nem főzöm a grizt, csak mindjárt a tejjel. A túróba azért én még teszek egy kis porcukrot is. /ez izlés dolga/ Nagyon fincsi...............és soha nem esik szét a gombóc.
Ezt a gombócot amióta tudom a receptet így készítem a gyerekeknek, nagyon szeretik. Egyszerű, gyors és abszolút nem esik szét a gombóc.
Elkezdem a nagyon sűrű grízt főzni, a tejet felteszem forrni, beleteszek 3 tk. cukrot és mikor forr, belekanalazom a búzadarát. Pár percig főzöm, amíg jó sűrű masszát kapok, majd félreteszem kihűlni. Közben egy lábasban kevés olajon megpirítom a zsemlemorzást., Egy tálba belehelyezem a túrót és a vaníliáscukrot és villával jól áttöröm, hozzáadom a kihűlt tejbegrízt. Jól összedolgozom, gombócokat formálok belőle vízes kézzel és beleforgatom a zsemlemorzsába. Tálalásnál porcukrot és tejfölt is tehetünk rá.
Ha jó sűrű grízt készítünk biztos, hogy nem fog annyira ragadni a massza és nem esik szét a gombóc.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.