Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
1 db tojás
5 evőkanál gríz
2 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
csapott kávéskanál só
fél citrom leve és reszelt héja
a hempergetéshez
5-10 dkg darált dió /jó, ha bőven van rajta/
Elkészítés:
A túrót villával összetöröm, majd az összes hozzávalóval elkeverem.
Több órára félreteszem, akár egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a gríz megdagadjon benne.
Vizes kézzel gombócokat formázok belőle, majd sós, forró vízben megfőzöm. Addig kell főzni, míg feljönnek a víz tetejére és még néhány /2-3/ percet! Ellenőrizhető, hogy megfőtt-e, ha kettévágunk egyet.
A diót ledaráljuk és szárazon egy serpenyőben megpirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen.
A kifőtt, lecsepegtetett gombócokat a pirított dióra szedjük és rázogatással megforgatjuk benne.
Porcukorral meghintve és édesített tejföllel, esetleg vanília sodóval tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.