Henikém, nagyon finomak ezek a fánkok, mentem a receptet, koszike!
(nem volt írva eredeti receptnél, de nekem kb. 6-8 púpos ek. liszt ment bele)
A túrót picit áttöröm és a hozzávalókat a liszt kivételével összekeverem, majd apránként annyi lisztet adok hozzá, amennyit a tészta felvesz. (Az eredeti recept nem tartalmazza nekem kb. 6-8 púpos evőkanál liszt kellett bele.)
A tésztát hagyom 10 percet állni.
Közben felforrósítom az olajat kb. 1 litert egy mélyebb falú lábosba. Az olaj ne legyen te súl forró, se túl langyos. Egyenletes hőfokon sütöm a két kanál segítségével belekanalazott fánkot, mindkét oldalát aranybarnára. Tálalásnál porcukrot teszek rá.
Fontos az egyenletes sütés, hogy a tészta beljese is átsüljön, viszont ha túl forró az olaj, akkor meg hamar odaéghet a külseje.
Na nem kell megijedni egyszerű és gyorsan kész van, a gyerekek szeretik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.