Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Túró torta kekszesen

felvitel dátuma: 2015-02-07 23:08:45       mai nézettség: 1       nézettség: 2868
részletes recept
Túró torta kekszesen
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók

piskótakarika

50 dkg tehéntúró

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1     citrom reszelt héja

Másik krém

25 dkg darált keksz

15 dkg cukor

1 dl tej

12 dkg vaj

1 csepp rum

Piskóta

6 tojás

6 evőkanál liszt

6 evőkanál cukor

egy csomag sütőpor

3 evőkanál kakaó

 

Máz

100 g Étcsoki

5 dkg vaj

Díszítés Fehér csoki gyurma figura és színes torta dara

20 dkg fehér csoki

2 evőkanál méz

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

20 dkg fehér csokit gőz fölött felolvasztottam, közben 6 dkg mézet (kb. 2 evőkanál) belekevertem .Amikor a csoki és a méz elegye szépen elkeverődött ,levettem a gőzről és hagytam hűlni .Ahogy hűl egyre inkább kezd egy tömbbé válni .Ez kb 5-6 perc .Mikor kézmeleg kilehet venni egyben ha zsírosabb a csokoládé akkor kidobja a zsíradékot azt csepegtessük le.Tényleg olyan mint a gyurma .Ha puha gyurma állagot kaptunk tegyük egy zacskóba és hűtsük le kb egy órát .De a formázás előtt egy két nappal is elkészíthető. Majd ezt a formát ki is nyújthatjuk és formákat szaggatunk belőle

 

 

Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját jól elkeverjük a cukorral, majd a sütőporos liszttel,kakaóval. A felvert tojásfehérjét óvatosan a masszához keverjük. 175 fokos sütőben megsütjük. Krém: Egy nagyobb tálba tesszük a tehéntúrót, majd villával szétnyomkodjuk, hogy ne maradjon sehol nagyobb darab. Majd belekeverjük a puha vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat. A másik krém hozzávalóit is összekeverjük egy könnyen kenhető krémet kapunk ,tejjel lehet higítani ha túl sűrű.A három lapba vágott piskótát a kétféle krémmel csíkosra  megtöltjük. Az oldalát is túróval a tetejét csokival vonjuk be. Az étcsokoládét egy pici vajjal megolvasztjuk és ezt rakjuk a tetejére .Hűvös helyre tesszük  hogy a csoki szilárddá  váljon .Ha kellően megszilárdult díszíthetjük még a tetejét én a fent említett csoki gyurmából figurákkal díszitettem ,oldalát pedig színes tortadarával szórtam be.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*