szep es finom is biztos
-1 piskótalap (4 tojásból)
-65 dkg túró
-1 citrom leve
-3 tojássárga
-2 egész tojás
-500 ml hejszín
15 dkg cukor
-10 db lapzselatin
A túrót összekavarom a citromlével.
Beáztatom a zselatint hideg vízben.
A cukrot a tojásokat és a tojássárgáját kikavarom mig a cukor elolvad.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
Leszűröm a zselatint és felmelegítem(nem főzöm)
Mikor mindent előkészítettem akkor a túrós masszában belekavarom a zselatin,aztán a tojásos masszát és a legvégén óvatosan a tejszínhabot.
A piskótalapot kettévágom és egy kapcsos formába helyezem az eggyiket , ráöntöm a fenti krémnek felét ,ismét piskótalap és a megmaradt krém,hüttőben teszem mikor kihűlt tetszés szerint díszítem !!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.