· 2 cs kakaós keksz
· 500 g mascarpone
· 500 gtehéntúró
· 10 dkg olvasztott vaj
· 1 citrom reszelt héja
· 1 mk citromlé
· 2-3 mk vanília aroma
· 2 tojás
· 1/2 kis doboz (kb. 1 dl) habtejszín v. Hulala
· 1 cs zselatin fix
· 4-6 ek porcukor (ki mennyire édesen szereti)
· 1 marék mazsola
· 1 kisebb tábla tortabevonó étcsokoládé + 2-3 ek tej v. 3 dkg vaj
Lehet készíteni mazsola nélkül is, vagy helyette erdei gyümölcsökkel, meggyel, amiket akár belekeverni, akár keksz helyett a tetejére szórni is lehet. A túrómasszába tehetünk kókuszreszeléket és egy kis kókuszlikőrt, akkor meg Bounty-ra emlékeztet. :)
1. A kekszet ledaráljuk annyira, hogy a finom szemcsék mellett maradjon egy kevés, durvább darabka is, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
2. Egyik felét egy (alján sütőpapírral bélelt) kapcsos tortaformába simítjuk.
3. A mazsolát átmossuk, majd 5-10 percre vízbe áztatjuk, hogy kicsit puhuljon.
4. Addig a túróból, habtejszínből (nem kell felverni!), citromból, cukorból, mascarponéból, vaníliából, tojásból és a Zselatin fixből krémes masszát keverünk (jó alaposan eldolgozzuk!), amibe végül beleforgatjuk a mazsolát.
5. A kapott masszát ráöntjük a tortaforma aljára simított kekszre, majd a keksz másik felével ugyanígy befedjük.
6. A legtetejére összeolvasztjuk a tortabevonót a tejjel, vagy vajjal (mikróban tökéletes), és rácsurgatjuk a keksztetőre.
7. 1 napra hűtőbe tesszük, majd másnap óvatosan, tálalás előtt közvetlenül levesszük a kapcsot. Addigra szépen összeáll, és szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.