Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » TÚRÓ RUDI TORTA

felvitel dátuma: 2012-07-29 17:31:53       mai nézettség: 1       nézettség: 1436
részletes recept
TÚRÓ RUDI TORTA
Hozzávalók 8 személyre:

 

·                         2 cs kakaós keksz

·                         500 g mascarpone

·                         500 gtehéntúró

·                         10 dkg olvasztott vaj

·                         1 citrom reszelt héja

·                         1 mk citromlé

·                         2-3 mk vanília aroma

·                         2 tojás

·                         1/2 kis doboz (kb. 1 dl) habtejszín v. Hulala

·                         1 cs zselatin fix

·                         4-6 ek porcukor (ki mennyire édesen szereti)

·                         1 marék mazsola

·                         1 kisebb tábla tortabevonó étcsokoládé + 2-3 ek tej v. 3 dkg vaj

Lehet készíteni mazsola nélkül is, vagy helyette erdei gyümölcsökkel, meggyel, amiket akár belekeverni, akár keksz helyett a tetejére szórni is lehet. A túrómasszába tehetünk kókuszreszeléket és egy kis kókuszlikőrt, akkor meg Bounty-ra emlékeztet. :)

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

 

1.              A kekszet ledaráljuk annyira, hogy a finom szemcsék mellett maradjon egy kevés, durvább darabka is, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal.

2.              Egyik felét egy (alján sütőpapírral bélelt) kapcsos tortaformába simítjuk.

3.              A mazsolát átmossuk, majd 5-10 percre vízbe áztatjuk, hogy kicsit puhuljon.

4.              Addig a túróból, habtejszínből (nem kell felverni!), citromból, cukorból, mascarponéból, vaníliából, tojásból és a Zselatin fixből krémes masszát keverünk ( alaposan eldolgozzuk!), amibe végül beleforgatjuk a mazsolát.

5.              A kapott masszát ráöntjük a tortaforma aljára simított kekszre, majd a keksz másik felével ugyanígy befedjük.

6.              A legtetejére összeolvasztjuk a tortabevonót a tejjel, vagy vajjal (mikróban tökéletes), és rácsurgatjuk a keksztetőre.

7.              1 napra hűtőbe tesszük, majd másnap óvatosan, tálalás előtt közvetlenül levesszük a kapcsot. Addigra szépen összeáll, és szeletelhető.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*