::::Tészta:::50dkg liszt, 1db ráma margarin, 3 e.k kakaópor, 1cs sütőpor, 1 db kis tejföl, 3db tojás sárgája, 3 e.k kristály cukor, Töltelék::::0,5kg túró, citrom héja és leve, 2cs vaníliás cukor, 3db tojás kemény habja, 5-6 e.k grízes liszt. Tetejére: 10dkg csokoládé . 2 e.k olaj.:
::A tészta hozzávalóit jól összedolgozni egy edénybe és 2 cipóba osztani.(vagy annyi cipóba osszuk ahány őzgerincformánk van)A túrót jól áttörni , majd hozzáadni a cukrot , citromot és vaníliás cukrot , majd a grízes lisztet és végül a tojások kemény habját.Két őzgerincformát kizsírozunk és lisztezünk.A tészta felét kinyújtjuk olyan nagyságúra mint a forma és kicsit hagyunk az oldalára , majd beletesszük a formába és megnyomkodjuk .A túró felét kanálla beletesszük és elsimítjuk.Ráhajtjuk a tészta kilógó részeit majd előmelegített sütőben megsütjük .(kb.10 perc)Mikor meghűlt csokoládéval bevonjuk ki milyet szeret.Hűtőben lehűtjük és szeleteljük , majd fogyasztjuk.Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.