Hozzávalók:
25 dkg túró
2-3 evőkanál porcukor/szájíz szerint/
1 cs. vaníliás cukor
½ citrom leve és reszelt héja
késhegynyi só
1 dl tej
1 evőkanál gríz
3 evőkanál darált keksz
mázhoz:
1 tábla keserű csoki
1-2 evőkanál olaj, vagy 3dkg vaj
1-2 evőkanál meleg víz
Elkészítése:
A tejből, a grízzel tejbegrízt főzök, jó sűrűnek kell lennie. Hagyom kihűlni. Amíg a gríz hűl, addig a túrót krumplinyomóval áttöröm és hozzáadom a cukrot, sót, van. cukrot, a citrom levét és héját, és a kihűt grízt, majd összekeverem. Adok hozzá darált kekszet, hogy még jobban összefogja a hozzávalókat. Apró gombócokat készítek belőle, majd beteszem a hűtőbe, esetleg a mélyhűtőbe. A csokit gőz fölött felolvasztom az olajjal, vagy vajjal és a vízzel. Jól elkeverem, ha túl sűrű lenne, adok még hozzá meleg vizet. Ha kihűlt a máz, a gombócokat beleforgatom és tálcára rakom. Elkészítése után, fogyasztásig, hűtőben tárolom. Tálalásnál egy-egy fogpiszkálót szúrok bele és így kínálom.
Ebből a mennyiségből kb. 20 darab lesz. Az íze, nagyon hasonlít a túró rudihoz!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.