Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Túró rudi

felvitel dátuma: 2012-01-22 23:25:38       mai nézettség: 2       nézettség: 1860
részletes recept
Túró rudi
Hozzávalók 4 személyre:

0,5 kg túró, 2 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál porcukor, fél citrom leve és a héja lereszelve, 1,5 dl tejföl, 1 csomag zselatin, 10 dkg minőségű tej vagy étcsoki, 10 dkg margarin

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

 

A túrót összekeverem a hozzávalókkal a zselatin kivételével. 1 dl vizet forráspontig hevítek lehúzom a tűzről és belekeverem a zselatint. Néhány percig kevergetem hogy picit hűljön és teljesen feloldódjon, majd még langyosan a kész túrókrémhez keverem. Mivel a krém hideg a zselatin hatására gyorsan besűrűsödik. Folpackból vágok 10 nagyjából egyforma 30x30-as darabot. A túrókrémet 10 részre osztom és a folpack darabokba csomagolom úgy hogy egy-egy csomagtúró rudi vastagságú és kb. 20 cm hosszú legyen. A csomagocskákat szorosan lezárom majd legalább 5 órát de akár egy éjszakát állni hagyom a hűtőben. Ezután kicsomagolom a szabálytalan végüket levágom és mindegyiket félbe vágom. Így kapok 20 db „kopasz” túró rudit. A csokit és a margarint gőz felett megolvasztom és langyosra hűtöm. Ezután beleforgatom a rudikat és folpackkal letakart tálcára teszem míg a csoki megdermed. Kb 1 óra múlva fogyasztható.

Szakács: Bia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 nagy janos 2012 január 22

Szia! nagyon jó a recept. Kérlek, majd legközelebb készítsél fázis fotót is, hogy láthassuk a munafolyamatokat is.

0/10 anna51 2012 január 23

Koszi a finom receptet, kipróbálom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*