Nagyon ötletes Andi! Gratulálok!
50 dkg túró
7 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 ek tejfol/habtejszín
1 kk reszelt citromhéj
30 dkg étcsokoládé
A túrót osszekeverjuk a citromhéjjal, a cukrokkal és a tejfollel/habtejszínnel.
A masszát 1-2 órára a mélyhutobe tesszuk.
Utána hengereket formázunk belole, és újabb 1 órára a fagyasztóba tesszuk.
A csokit megolvasztjuk.
A hengereket 2 lépésben vonjuk be a csokoládéval. Egy sutopapírra (én alobalra) rakosgatjuk a rudakat, eloszor a tetejuket vonjuk be, majd ha megszáradt, megfordítjuk és az aljukat is bevonjuk.
Hutoben tároljuk.
Megjegyzés: én azonnal belemártottam az egész formát és egy villa segítségével az alumíniumos fóliára helyeztem. Igaz, a rudacska szét akart esni, mert sokáig formáztam, de a bonbonocska szépen megtartotta a csokiformáját. :D NE FORMÁZZUK SOKÁIG, MERT A KEZUNK MELEGÉTOL SZÉTESHET!!!
(Eredeti recept: florakonyha)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.