túróréteg:
50 dkg túró
10 dkg krémsajt
1,5 dl tejszín
porcukor
citromhéj vagy citromos cukor
csokis réteg:
10-15 dkg étcsoki
10 dkg mogyoró
0,5-0,7 dl tejszín
karamell réteg:
15 dkg cukor
2 dl tejszín
A túrókrémhez a tejszínt habbá vertem és összekevertem a krémsajttal,a túróval (én sovány, darabos túrót használtam) , porcukorral – kóstolgassuk bátran, és a citromos cukorral. utóbbit nagyáruházakban lehet kapni, csomagolása hasonló a vaníliás cukorhoz, de zöld. Ennek híján kezeletlen héjú citrom héját keverjük hozzá.
A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd öntsük hozzá a tejszínt. Ekkor fortyogni kezd, de ne ijedjünk meg, takarékon olvasszuk össze, majd hűtsük le.
A csokit törjük össze, és a tejszínnel tegyük mikrózható tálba. 300 watton melegítsük össze, ki-kivéve időközben és átkeverve, vigyázzunk, hogy a csoki ne kapjon oda. Ha kész, tegyük bele a darabokra tört -bokor- mogyorót.
Nincs más hátra, mint egymásra kanalazni őket, a készítés sorrendjében. Jól hűtsük be, és ehető!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.