Fél kg tehén túró,20 dkg prézli,1 dl étolaj,15 dkg 20dkg búzadara, porcukor,1 vaníliás cukor,,2 csípet só,2 tojás,és 1 csapot kanál sütőpor,és 1 csapott evőkanál liszt.450gr tejföl. 3 l víz,pici só.
A tórót tojásokat,és egy vaníliás cukrott,2 csípet sót,5 dkg porcukor,a sütőpor,a liszt a búzadara,és ezt így jól össze gyúrjuk,ha se nem kemény,se nem puha,akkor jó,állni hagyjuk fél órát,és ezután közepes gombócokat formélunk a masszából,és 3 liter forrásban lévő vízbe tesszük,és hat hát perc ,és kész,szűrő kanállal óvatosan ki szedjük,és egy tálba tesszük,és az étolajon meg pirítjuk a prézlit sárgára,és ha késza prézli,még fórrón rá öntjük a túrógombócokra,és vigyázzva a gombócokat bele forgatjuk a prélibe,és porcukrozni ,és tejföllel,nagyon finom,de melegen ajánlom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.