Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » Túró-, csokoládékrémes torta

felvitel dátuma: 2012-05-22 10:21:32       mai nézettség: 1       nézettség: 2028
részletes recept
Túró-, csokoládékrémes torta
Hozzávalók 6 személyre:

 

Fehér piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 1 vaníliás cukor (elhagyható)

Barna piskóta:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 vaníliás cukor (elhagyható)

Túrókrém:

  • 25 dkg túró
  • 12 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé (ízlés szerint, valamint lehet még likőr, narancslé stb.)
  • 20 g zselatin
  • 2 dl tejszín

Csokoládékrém:

  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 15 dkg margarin/vaj
  • 5 dkg kakaó
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 1 vaníliás cukor/vanília rúd/vanília aroma

Díszítés:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • csokoládédara, illetve ízlés szerint
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 50 perc

Főzési idő: 8 perc
Elkészítés:

 

Méretek: 22 cm és 18/22 cm átmérőjű tortaforma

A piskótákat előbb is elkészíthetjük!

  1. A fehér piskótához a tojásfehérjét pici sóval, citromlével habbá verjük. Beletesszük, és márványosan beleforgatjuk a cukorral, vaníliás cukorral kikevert tojás sárgákat. Majd a lisztet is. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformában öntjük, a széle felé kisimítjuk a közepét. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük (tűpróba). Kivéve rácson kihűtjük.
  2. A barna piskótát hasonlóan készítjük, csak a lisztbe keverjük a kakaót. 18 cm-es tortaformában sütjük. (Én ezt is 22-es formában sütöttem, 4 tojásból. A leeső piskótából kókuszos golyókat készítettem.)
  3. A túrókrémhez a túrót áttörjük, simára keverjük a porcukorral, citromlével (tetszés szerinti ízesítővel).
  4. A tejszínt habbá verjük, beleverjük – utasítás szerint – a zselatint. Beleforgatjuk a túróba (először egy keveset, majd az egészet). – AZONNAL TÖLTHETŐ A PISKÓTÁBA!
  5. A csokoládékrémhez az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral először összekeverjük, majd gázon melegítjük. Nem főzzük! Csak addig, míg ujjunkkal kicsit csípősnek érezzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük az apróra tört étcsokoládét is. – Ezután kihűlésig géppel habosítjuk.
  6. Közben a margarint/vajat habosra keverjük, beletesszük a kakaót is. Géppel összedolgozzuk a kihűlt tojásos masszával (először keveset öntünk, lazítjuk a krémet, majd a többit). – AZONNAL TÖLTHETŐ A PISKÓTÁBA!
  7. Összeállítás: A fehér piskótát lapjában kettévágjuk, megtöltjük a túrókrémmel, valamint az oldalát is bevonjuk. Hűtőbe tesszük. – Tetejét bevonjuk a gőz fölött, olajjal felolvasztott fehér csokoládéval (körbe egy vékony peremet készítünk, hogy ne folyjon le). Hűtjük. – A torta alját körbe csokoládé darával díszítjük.
  8. A barna piskótát lapjában három részre vágjuk, egy 15 cm-es tányér segítségével körbe vágjuk (kisebbre vesszük). Megtöltjük a csokoládé krémmel a lapokat, a tetejét, valamint az oldalát is. Hűtőbe tesszük.
  9. Végül a túrókrémes torta tetejére tesszük a csokoládétortát. A felvert kemény tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés: A csokoládétortára nem került máz, mert túlságosan csokis lenne. – A díszítés ízlés szerint, illetve tehetségünk szerint variálható, akár fondant bevonattal is.

(Saját összeállítás)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Csóti Henriette 2012 május 22

Boldog szülinapot a Drágádnak! Nagyon finom lehet ez a kétréteges torta, nekem még nincs bátorságom megsütni.

0/10 kautz1009 2012 május 22

Nagyon szép és az íze is szuper lehet!!Boldog szülinapot a "kicsi"fiadnak utólag is!!:)))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*