Ez komoly? 16 perc? Meg lehetne ezt valahogy nézni?
- egy csomag vegyes leveszöldség (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, karalábé, hagyma)
- fél tv paprika, fél paradicsom
- 10-12 db kelbimbó
- 3-4 kisebb burgonya
- fél kg karajcsont, vagy bármilyen sertéshús
- fél kg csirke aprólék
- só, bors
A zöldségeket megtisztítom, de nem darabolom, egyben hagyom. Húst, csontot megmosom, egyben hagyom. Úgy rakom egy 4,5 l-es AMC alapelembe, hogy a pároló betétben alulra teszem a zöldségeket, fölé a húst. Csak annyi vizet öntök rá, amennyi levest akarok, mivel nem lesz elpárolgás. Inkább ne lepje el a hozzávalókat.
Automatikus főzésre állítom a Navigeniót, az edényt lefedem a gyorsfőzőfedővel, és az audiothermet 16 percre állítom, turbo fokozatra. Inicializálom és békén hagyom őket, hadd főzzék meg a levest.
Mikor az audiotherm szól hogy kész a leves, leveszem a Navigenioról, és megvárom, amíg magától elengedi a nyomást a gyorsfőzőfedő. (Kb. 7-8 perc) Kinyitom és tálalom - feltéve, hogy közben sikerült hozzá kifőznöm a tésztát!
Számoljatok velem: kb. 10 perc alatt előkészítem a hozzávalókat, mivel minden zöldséget meg kell tisztítani, mosni, stb. (De én ezt az időt is megtakarítom, mivel a vákuumos szettben előre elkészítem a zöldséget. Főzéskor tehát az előkészítési idő is leszámítható) 16 perc főzési időt adtam az egésznek, és vártam max. 8 percet a fenyitásra. Azaz 34 perc (!) alatt készült el a ragyogó, eszméletlen finom húslevesem! Ezt nem lehet überelni!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.