Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Tuniszi Marhapörkölt

felvitel dátuma: 2018-06-03 12:39:22       mai nézettség: 1       nézettség: 381
részletes recept
Tuniszi Marhapörkölt
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

40 dkg Marhalapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy zöldpaprika, ¼ zöld csípős paprika, 1 nagy paradicsom, 1 teáskanál köri, 2 teáskanál fűszerpaprika, só ízlés szerint, 3 evőkanál oliva olaj, 3 dl  alap lé 1 doboz csicseri borsó

Köret:

10-15 dkg kuszkusz, 5 dkg vaj, 1,5-2dl ala plé, petrezselyemzöld

Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A húst nagyobb kockára szeleteljük és az olivaolajon meg pirítjuk, közben a vöröshagymát apró kockára vágjuk, paprikákat és a paradicsomot nagyobbra. A megpirult húsra tesszük a fűszerpaprikát, curryt, sót ízlés szerint és jól elkavarjuk ekkor hozzáadjuk a hagymákat zöldségeket és rá öntjük az alap lé felét lefedjük és hagyjuk  puhulni kb  másfél órát ha szükséges pótoljuk a maradék alap lével. Ha már puha a hús akkor bele  tesszük az 1 db leszűrt csicsre borsót, és még 10 percig együtt főzzük.

Kuszkusz:

Az alap levet felfőzzük és a kuszkuszra öntjük letakarjuk 20 percig addigra megpuhul, 5 dkg vajat bele tesszük és villával jól elkeverjük petrezselyem zölddel megszórjuk.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*