Hozzávalók:
40 dkg Marhalapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy zöldpaprika, ¼ zöld csípős paprika, 1 nagy paradicsom, 1 teáskanál köri, 2 teáskanál fűszerpaprika, só ízlés szerint, 3 evőkanál oliva olaj, 3 dl alap lé 1 doboz csicseri borsó
Köret:
10-15 dkg kuszkusz, 5 dkg vaj, 1,5-2dl ala plé, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst nagyobb kockára szeleteljük és az olivaolajon meg pirítjuk, közben a vöröshagymát apró kockára vágjuk, paprikákat és a paradicsomot nagyobbra. A megpirult húsra tesszük a fűszerpaprikát, curryt, sót ízlés szerint és jól elkavarjuk ekkor hozzáadjuk a hagymákat zöldségeket és rá öntjük az alap lé felét lefedjük és hagyjuk puhulni kb másfél órát ha szükséges pótoljuk a maradék alap lével. Ha már puha a hús akkor bele tesszük az 1 db leszűrt csicsre borsót, és még 10 percig együtt főzzük.
Kuszkusz:
Az alap levet felfőzzük és a kuszkuszra öntjük letakarjuk 20 percig addigra megpuhul, 5 dkg vajat bele tesszük és villával jól elkeverjük petrezselyem zölddel megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.