ugy tűnik hogy egyszerüen meg lehet csinálni és nagyon gusztusos,biztos finom is én a maximumra értékelem
6 tojásból kakaós piskóta:
30 dkg cukor
30 dkg liszt / bele 1/2 szalálkáli,pici sütőpor,5 dkg kakaó/
12 ek. víz.
A 6 tojás sárgáját habosra verni a cukorral ,hozzáadni a 12 ek vizet,majd külön a fehérjét felverni keményre. A lisztet és a belevalókat a felvert sárgájához keverni géppel, majd fakanállal / hogy a hab össze ne törjön / belekeverjük a felvert fehérjét.
2 kis doboz / 4 dl / tejszínt felforralunk, beleteszünk 20 dkg étcsokit, kihűtjűk és másnapig hűtőbe tesszük.
A tortát 3 felé vágjuk. A tejszines csokit felverjük habnak / nagyon gyorsan felverődik /
A torta lapjait megkenjük baracklekvárral / csak éppen hogy, nem túl vastagon .Erre pakoljuk a felvert csokis tejszin egyharmadát és így teszünk mind a három lappal. A tetejét is ezzel kenjük meg.A hab nagyon jó állagú, nem kell félni, hogy folyni fog. / Évek óta sütöm így a tortát, még soha nem romlott el /
A tetejét díszíthetjük bármivel : csokireszelékkel, gyalult csokival, francia drazséval, stb.
Jó étvágyat hozzá ! Nagyon finom ! :))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.