50 dkg tehéntúró (nálam házi)
1 l zsíros tej( nálam házi)
6 dkg vaj
1 tojás
1 mk szódabikarbóna
1 púpozott kk só
A túrót a tejjel odatettem főni, összeforraltam, majd leszűrtem egy sűrű szitán.
A masszát egy lábosba tettem, hozzáadtam a vajat, a tojást, a szódabikarbónát és a sót. Állandó keveréssel 10 percig főztem, amíg nyúlóssá, csomómentessé vált.
Egy műanyag tálacskába töltöttem és hagytam kihűlni. Kiborítottam, a kamrában száradt másnapig.
*A sajt reszelhető, szeletelhető és nagyon finom.
A lenti a adagból 38 dkg lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.