Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 15 csütörtök Zsófia, Szonja névnapja

Főoldal » Törtpaszuly(Bab)(fuszulyka)

felvitel dátuma: 2012-04-22 13:19:16       mai nézettség: 1       nézettség: 7092
részletes recept
Törtpaszuly(Bab)(fuszulyka)
Hozzávalók 4 személyre:

 

- 50dkg kg paszuly (bab ) (fuszulyka)
- 3 fej hagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
- zsír vagy olaj
- kevés liszt
- pirospaprika
-  
-  bors
- 2 babérlapi
-2 cikk fokhagyma
Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

 

A paszulyt(babot) előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap felrakjuk 3 liter vízbe főni, és fedő alatt lassú tűznél puhára főzzükcikk fokhagymával hagymával és babérlapival!!! Mikor megfőtt a levét leöntjük és a paszulyt(babot) egy szűrőn átpasszírozzuk vagy robotgéppel összetörjük
Ha hígnak találjuk, akkor vékony rántással sűrítjük, ha túl sűrű, akkor a levével hígítjuk, sóval, borssal ízesítjük
Elkészítjük a hagymás zsírt, a hagymát karikára vágjuk a zsírba. Már önmagában ezzel is tálalhatjuk, de süthetünk hozzá szalonnát, kolbászt, füstölt sonkát
A paszuly(bab ) levéből levest készíthetünk csipetke tésztával, egy evőkanál hagymás zsírt teszünk és petrezselyem zöldet
étvágyat hozzá!!!!!!
Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 klarafazakas55@yahoo.com 2013 február 12

en meg nem probaltam ,de mama ez lesz a menu egy gond van nem birom a baber levelet nagyon sokat keszitetem de 3 fej hagyma nem tul sok pl 2 szemely szamara en a kolbaszt bele szoktam fozni ki veszem mikor talalom karikakra vagva ra hejezem a paszujra,,,,

0/10 SZÁSZ ÉVA 2013 február 12

Babérlevél nélkül is jó!A 3 fej hagyma 4 személynek elég amint írja a receptben is.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*