Jól néz ki,de Tortilla, nem Tortiya:)
1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 db 320 gr tejföl
1 1/2 evőkanál só
3 evőkanál étolaj
5 dl tej
Töltelék:
tejföl a tortiya kenéséhez
vékonyra szelt sonka
főtt tojás
paprika
paradicsom
uborka
lilahagyma
saláta levél
majonéz
mustár
ketchup
Lisztet a sóval tejföllel tejjel és a felfuttatott élesztővel dagasztjuk majd egyenként hozzádagasztjuk a 3 evőkanál étolajat.
A ledagasztott tésztából gombócokat tépünk és olajozott kézzel apró cipókat formálunk olajozott tálcára tesszük, majd folpackkal lefedjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük kelni.
Lehet tovább is tartani hűtőben.
Este is ledaszthatjuk és másnap reggel sütjük.
Miután megkelt olajozott tálcán olajos kézzel fél cm vastagra kör alakúra simitjuk majd enyhén olajozott teflon serpenyőben takaréklángon mindkét oldalát sütjük.
Csak annyira kell beolajozni a teflon serpenyőt mintha palacsintát sütnénk.
A megsült tortiyát tejföllel megkenjük / ez fontos / majd izlés szerint sonkával, tojással, uborkával, paprikával paradicsommal, lilahagymával.
Megrakjuk sajttal, megszórjuk izlés szerint majonézzel, mustárral, ketchuppal meglocsoljuk.
Összehajtva fogyasztjuk.
Zöldséget, savanyúságot, felvágottat, sonkát, kolbászt, majonézt, mustárt, ketchupot szabadon izlésünk szerint variálhatjuk.
Ebből az adagból 30 cm serpenyőben sütve 18 db tortiya lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.