A tortilla hozzávalói:
30 dkg finomliszt
1 kk só
1,5 dl langyos víz
3 ek olívaolaj
6 gramm sütőpor
A töltelékhez hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
őrölt fekete bors ízlés szerint
1 tk házi darált paprikakrém
1 nagy fej vöröshagyma
A sütéshez:
2 ek zsír
A feltét hozzávalói:
2 db piros paprika
2 db zöld paprika
2 db paradicsom
1 fej hagyma
A tortilla készítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük.
Összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
Addig a tölteléket megsütjük.
A vöröshagymát felaprítottam, a zsíron üvegesre pirítottam, rá tettem a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam.
Majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem.
Amikor majdnem kész volt, akkor tettem rá 1 tk. paprikarémet .
Só nem kellett rá, mivel sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
A zöldségeket felaprítjuk.
A pihentetett tésztát 6 részre osztjuk.
Mind a 6 darabot egyenként kör alakúra nyújtjuk.
Egy teflon serpenyőt felforrósítunk (zsiradék nem kell alá!) és egyenként a tésztalapokat megsütjük.
Két perc alatt az egyik felét, szépen felhólyagosodik.
Majd átfordítjuk és további 1-2 perc alatt készre sütjük.
A lapokat tetszőlegesen töltjük,ki mit szeret, mi van otthon a hűtőben.
A csirkemáj darabokat 4 tortillába osztottam el.
Ezután tettem rá a zöldségeket és egymásra hajtottam a két oldalát.
Érdemes a tortillát dupla adagban is elkészíteni, mert lehet lefagyasztani.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.