Krém: 2 csomag csokoládé ízű pudingpor, 7 dl tej, 5-6 ek. cukor, 20 dkg vaj díszítés tetszés szerint
A tojásokat szét választom. A sárgáját porcukorral habosra verem, hozzáadom a citrom levét, lassacskán a forró vizet, elkeverem, majd a sütőporos átszitált lisztet, ebbe keverem a citromhéjat. Jól kidolgozom. A tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom. A 22, 24 cm-es tortaformát kivajazom, alját és oldalát sütőpapírral kibélelem, majd a masszát beleöntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütöm, tűpróba. (kb. 20 percig nehogy kinyissuk a sütőt, összeesik a tortánk)
Kicsit hagyom hűlni, majd kiszedem a formából, leszedem a papírt és visszateszem, letakarom, másnap felvágom 3 lapra és megtöltöm a következő pudingos krémmel:
2 cs. pudingport 5-6 ek. cukorral elkeverek, és 7 dl tejjel sűrűre főzöm, kicsit hűtöm és langyos akkor 20 dkg vajjal kikeverem és tölthetem a piskótalapokat.
Külsejét is bevonom a krémmel. Tetszés szerint díszíthető tejszínhabbal, tortadarával, stb.
Ez a 4 tojás tésztamennyiség a másik piskóta 8 tojásosával egyenértékű. Finom, nem tömény a piskóta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.