Nagyon gusztusos!
1 kg savanyú káposzta
60 dkg sertéslapocka kockára vágva
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
őrölt bors
olaj
ételízesítő
A savanyú káposztát kicsit átmosom, hogy ne legyen nagyon savanyú. Egy lábosba kevés olajat öntök, és rádobom a savanyú káposztát. Kicsit pirítom, átforgatom, majd lefedem, és hagyom, hogy a levében és a gőzben megpárolódjon. Közben egy másik lábost veszek elő, ebben készül a pörkölt. Összevágom a hagymát, olajon megdinsztelem. Félrehúzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm egy kevés vízzel és visszateszem a tűzre. Beleteszem a húst, fehéredésig pirítom, majd teszek rá ételízesítőt, borsot, és ezt is lefedem, hagyom főni. Ha a káposzta már puha, leveszem róla a fedőt és lepirítom, hogy ne maradjon alatta folyadék. Amikor elkészül a pörkölt, hozzáteszem a káposztához, jól átkavarom, és megkóstolom. Ha szükséges, szórok még rá egy kis ételízesítőt, esetleg pirospaprikát is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.