10 dkg kristály cukor
4 evőkanál méz
1.5 teáskanál szódabirkabona
pici olaj
Régi,szép időkből való csemege,,ki ne ismerné.a recept azt írta jelentéktelen édesség...hát a ráfordított idő is az...!
Egy fémtálcát olajjal kikenünk.A cukrot a mézzel lassú tüzön kevergetés nélkül karamell színűre "főzzük" .kb 4-5 perc.Ekkor lehúzzuk a tűzről ,és nagyon gyorsan a szódát hozzá keverjük,vigyázni kell mert nagyon megnő.azonnal tálcára borítjuk,nem szabad simogatni.hagyni kell ahogy van.40-50 peres száradás után,azonnal fogysztható. pikk.pakk ugye??
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.