Vegyünk egy fej vöröshagymát, egy fél szál répát és reszeljük bele egy lábasba.
Pici olajon addig kevergessük, míg a hagyma fonnyadozni, a répa pedig "színezni" nem kezd.
Ezután öntsünk hozzá 1 pohár (=2 dl) vöröslencsét és fél pohár rizst, valamint daraboljunk bele egy közepes szem krumplit is, és pottyintsunk bele 1-2 babérlevelet. Öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi a mindenséget.
Amikor elfőtt, öntsük újra és újra (de csak ellepésig) egészen addig, míg a lencse és a rizs teljesen szét nem főtt.
Ekkor annyi vizet adjunk hozzá, amennyi levest szeretnénk és forrásig főzzük.
Egy másik lábasba tegyünk 1-2 evőkanálnyi vajat, morzsolt mentát és kb 1.5-2 dl paradicsompürét.
Amint rotyogni kezd, vegyük le a tűzről és öntsük bele a levesünkbe.
Ekkor ízesítsünk sóval, borssal, reszelt fokhagymával.
Vegyük ki a babérlevele(ke)t és turmixoljuk össze.
Pár csepp citromlével, olvasztott vajjal és kenyérrel kitűnő első fogás.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.