Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Török vöröslencseleves

felvitel dátuma: 2011-03-17 14:17:27       mai nézettség: 2       nézettség: 3247
részletes recept
Török vöröslencseleves
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 pohár (=2 dl) vöröslencse
  • fél pohár rizs
  • 1 közepes krumpli
  • fél szál répa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db babérlevél
  • menta
  • 2 dl paradicsompüré
  • vaj
  • bors
Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Vegyünk egy fej vöröshagymát, egy fél szál répát és reszeljük bele egy lábasba.
Pici olajon addig kevergessük, míg a hagyma fonnyadozni, a répa pedig "színezni" nem kezd.

Ezután öntsünk hozzá 1 pohár (=2 dl) vöröslencsét és fél pohár rizst, valamint daraboljunk bele egy közepes szem krumplit is, és pottyintsunk bele 1-2 babérlevelet. Öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi a mindenséget.
Amikor elfőtt, öntsük újra és újra (de csak ellepésig) egészen addig, míg a lencse és a rizs teljesen szét nem főtt.
Ekkor annyi vizet adjunk hozzá, amennyi levest szeretnénk és forrásig főzzük.

Egy másik lábasba tegyünk 1-2 evőkanálnyi vajat, morzsolt mentát és kb 1.5-2 dl paradicsompürét.
Amint rotyogni kezd, vegyük le a tűzről és öntsük bele a levesünkbe.

Ekkor ízesítsünk sóval, borssal, reszelt fokhagymával.

Vegyük ki a babérlevele(ke)t és turmixoljuk össze.

Pár csepp citromlével, olvasztott vajjal és kenyérrel kitűnő első fogás.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*