Andikám, ez megint nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!
A tésztához:
100 ml langyos tej
100 ml langyos víz
1 kk cukor
1 kk só
1 ek olaj
2 tojásfehérje
500 g kenyérliszt T-650
1 kocka éleszto
A toltelékhez:
500 g darált hús
2 fej hagyma
2 db zoldpaprika (lehet keverni pirosat és sárgát is)
1 db paradicsom
6 ek paradicsomszósz
100 g reszelt sajt
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzold
Kenéshez:
tojássárgája
olvasztott vaj
Tetejére:
szezámmag
A tésztát kenyérsutogépben vagy kézzel is osszeállíthatjuk. 10-12 részre osztjuk.
Míg kel a tésztánk, elkészítjuk a tolteléket: a darált hús osszekeverjuk a felszeletelt hagymával, paprikával, paradicsommal, petrezselyemzolddel. Megsózzuk, megfuszerezzuk (tettem bele pizzafuszerkeveréket is). Hozzáadjuk a reszelt sajtot, szétnyomott fokhagymát, megszórjuk (édes vagy eros) paprikával és végul hozzátesszuk a paradicsomszószt is.
A megkelt tésztából golyókat formálunk. Ovális formára nyújtuk oket. Mindegyik tészta kozepébe teszunk a masszából és egy csíkban széthúzzuk a masszát. A tészta széleit uresen hagyjuk. A széleit egymáshoz nyomjuk, de a tolteléket nem fedjuk be. A sarkokat behajtjuk, benyomjuk, hogy a toltelék ne folyjon ki.
Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk a tésztát. Megkenjuk tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és elomelegített sutoben 200 fokon sutjuk 20-25 percig. A sutobol kivéve megkenjuk olvasztott vajjal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.