A fügét és a rebarbarát megmossuk, apróra vágjuk. Belerakjuk egy kisebb lábosba, rácsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mozsárban finomra tört kardamom magot, a citrom levét és a vizet.
Lassú tűzön főzzük, míg a füge megpuhul és kezd szétesni, és az egész jól besűrűsödik.
Ezután hozzáadjuk a rózsavizet, azzal is forraljuk még 5 percig.
Tisztára mosott kicsi üvegekbe tesszük.
A lekvár az üvegekbe töltés alatt folyamatosan a tűzön legyen, hogy ne hűljön ki. Mikor egy üveg megtelt, azonnal lezárjuk és fejre állítjuk.
Sorban így teszünk minden üveggel és mindegyiket legalább 5 percig fejre állítva hagyjuk.
Visszaforgatás után mehetnek is a végleges helyükre.
Semmi dunsztolgatásra nincs szükségünk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.