Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Török fügelekvár

felvitel dátuma: 2014-07-26 21:33:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1730
részletes recept
Török fügelekvár
Hozzávalók 10 személyre:
  • 15 db füge
  • 5 vékony szál rebarbara
  • 4 ek méz
  • ½ citrom leve
  • ¼ tk kardamom mag (ha nincs, akkor mézes sütemény fűszerkeverék 1 tk)
  • 1 tasak Bourbon vaníliás cukor
  • 2 ek rózsavíz
  • 1 dl víz
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A fügét és a rebarbarát megmossuk, apróra vágjuk. Belerakjuk egy kisebb lábosba, rácsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mozsárban finomra tört kardamom magot, a citrom levét és a vizet.

 
Lassú tűzön főzzük, míg a füge megpuhul és kezd szétesni, és az egész jól besűrűsödik. 


Ezután hozzáadjuk a rózsavizet, azzal is forraljuk még 5 percig.

Tisztára mosott kicsi üvegekbe tesszük.

A lekvár az üvegekbe töltés alatt folyamatosan a tűzön legyen, hogy ne hűljön ki. Mikor egy üveg megtelt, azonnal lezárjuk és fejre állítjuk.

Sorban így teszünk minden üveggel és mindegyiket legalább 5 percig fejre állítva hagyjuk.

Visszaforgatás után mehetnek is a végleges helyükre.

Semmi dunsztolgatásra nincs szükségünk.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*