Hozzávalók: 1 nagy tepsihez:
1 kg búzadara
25 dkg margarin
4 dl joghurt
4 dl tejföl
2 dl tej
45 dkg cukor
5 db citrom reszelt héja
5 db citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
7 db tojás
8 dkg vörös áfonya
1 csomag sütőpor
kókuszreszelék
Elkészítés: A sütő méretének megfelelő nagy tepsit sütőpapírral kibélelek. Egy nagy tálban összekeverem a joghurtot a tojással, tejföllel, tejjel búzadarával, 20 dkg cukorral, a reszelt citromhéjjal, 3 citrom levével, olvasztott margarinnal és a sütőporral. Végül az áfonyát is belekeverem. Tepsibe öntöm, a tetejét elsimítom, majd előmelegített sütőben 180 C fokon 45 percet sütöm. Közben a maradék 25 dkg cukrot, 2-3 dl vízzel és 2 citrom levével felforralom, 5 percig főzöm, majd lehúzom a tűzről és hagyom kihűlni. Amikor a süti elkészül, akkor ezt a szirupot még a tepsiben ráöntöm a süti tetejére. Rögtön meghintem a kókuszreszelékkel. Hagyom kihűlni, majd felkockázom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.