Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Tori no kuwayaki

felvitel dátuma: 2011-04-18 10:42:53       mai nézettség: 1       nézettség: 2279
részletes recept
Tori no kuwayaki
Hozzávalók 4 személyre:

500 g csont nélküli csirkecomb
kevés liszt 
Szósz:  1,5 ósaji cukor  (1 ósaji = 15 ml)
              2 ósaji sake (száraz fehérbor)
             2 ósaji szójaszósz
             2 kosaji  (10 ml) mirin (édes fehérbor)
kevés olaj

 

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Először is egy pohárkában összekeverjük a szósz hozzávalótit.
A csirkecomb bőrét megszúrkáljuk egy villával, majd kb egyforma kockákra (kb. 4cm ) vágjuk.
Utána belisztezzük (tipp: egy zacskóba szórunk egy pici lisztet, beletsszük a húsokat, telefújjuk levegővel, jól befogjuk a száját és összerázzuk. Igy mindegyik husin csak a kellő mennyiségű liszt lesz, és mindenhová tapad is)
 Ezután egy serpenyőben olajat hevitünk, és közepes lángon jó pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát.
Majd kivesszük őket a serpenyőből, és az olajba öntjük a szószunkat.
Amikor felforrt, visszatesszük a husikat, és ha az egyik oldal már karamellizálódott, átforditjuk őket.
Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz. Salátával és rizzsel kináljuk.

Jó étvágyat kivánok! :)

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*