500 g csont nélküli csirkecomb
kevés liszt
Szósz: 1,5 ósaji cukor (1 ósaji = 15 ml)
2 ósaji sake (száraz fehérbor)
2 ósaji szójaszósz
2 kosaji (10 ml) mirin (édes fehérbor)
kevés olaj
Először is egy pohárkában összekeverjük a szósz hozzávalótit.
A csirkecomb bőrét megszúrkáljuk egy villával, majd kb egyforma kockákra (kb. 4cm ) vágjuk.
Utána belisztezzük (tipp: egy zacskóba szórunk egy pici lisztet, beletsszük a húsokat, telefújjuk levegővel, jól befogjuk a száját és összerázzuk. Igy mindegyik husin csak a kellő mennyiségű liszt lesz, és mindenhová tapad is)
Ezután egy serpenyőben olajat hevitünk, és közepes lángon jó pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát.
Majd kivesszük őket a serpenyőből, és az olajba öntjük a szószunkat.
Amikor felforrt, visszatesszük a husikat, és ha az egyik oldal már karamellizálódott, átforditjuk őket.
Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz. Salátával és rizzsel kináljuk.
Jó étvágyat kivánok! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.