Nagyon finom lehet, de ha a lisztet összegyúrjuk a darált töpörtyűvel, akkor mi van a tésztára rákenve ? Vagy ez egy másik recept?
Hozzávalók:50 dkg. liszt,25 dkg,darált töpörtyü,2 dkg. élesztő,kevés tej,3 tojássárgája,2 dl. tejföl,5 dkg. zsir,só, pici őrőlt bors,
Elkészítés: A lisztet a tejföllel, a tejben felfuttatott élesztővel,a 2 tojássárgájával és a zsírral , sóval, pici borssal jól kidolgozzuk.1.5 órát pihentetjük.Ezután a töpörtyüt két részre osztjuk, és felét rákenjük a tésztára, majd alulról felfelé,éa oldalról is ráhajtjuk a tésztát.Ezt még egyszer megismételjük. Utána kinyújtjuk,tetejét késsel keresztbe és hosszába bevagdaljuk, Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe téve tojással megkenjük.Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.