Ha sütés közben nem sózod meg,akkor nem lesz puha.Mindig akkor kell sózni amikor már eszük.Ha 10cm hosszura és kb 2ujnyi széles csikokra vágod /A bőrét nem kell lehuzni/ és két oldalt a bőrét kissé bevagdosod ,szép és mutatós lesz.
3 kg zsírszalonna....ez az a mennyiség ami egyszerre kisüthető a friss töpi elfogyasztható és nem puhul meg
1 kanál só
az aljára régebbi zsír...hogy ne ragadjon le
kb 3 dl víz
1 dl tej, hogy szép pirosra süljön
A szalonnát megrendelni a hentesnél, bőrét lenyúzatni.
Kb 3 cm kockákra vágni, de ez a méret függ a szalonna érettségétől, vastagságától Leforrázni.
A lábasba tenni a régebbi zsírból, majd jöhet a szalonna, ráöntjük a vizet, a sót és állandó kevergetés mellett sütjük, amíg láthatóan, érezhetően kisült a zsírjából, nincs benne már a vizekből...(ekkor szépen gyöngyödzik)
Kiszedjük a tiszta zsírt, de hagyunk még a töpin, felöntjük a tejjel, amitől elkezd futni, nem árt apródonként és akkor a mennyiséget is jobban látjuk, mit kíván.
Hamar pirul most már vigyázni kell ...
Kiszedjük szűrőkanál segítségével
A maradék zsírt eltehetjük kenyérre kenéshez, pogácsába.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.