Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Töpörtyű készítés házilag

felvitel dátuma: 2011-06-29 08:26:18       mai nézettség: 1       nézettség: 9000
részletes recept
Töpörtyű készítés házilag
Hozzávalók 12 személyre:

3 kg zsírszalonna....ez az a mennyiség ami egyszerre kisüthető a friss töpi elfogyasztható és nem puhul meg
1 kanál só

az aljára régebbi zsír...hogy ne ragadjon le

kb 3 dl víz
1 dl tej, hogy szép pirosra süljön

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A szalonnát megrendelni a hentesnél, bőrét lenyúzatni.

Kb 3 cm kockákra vágni, de ez a méret függ a szalonna érettségétől, vastagságától  Leforrázni.

A lábasba tenni a régebbi zsírból, majd jöhet a szalonna, ráöntjük a vizet, a sót és állandó kevergetés mellett sütjük, amíg láthatóan, érezhetően kisült a zsírjából, nincs benne már a vizekből...(ekkor szépen gyöngyödzik)

Kiszedjük a tiszta zsírt, de hagyunk még a töpin, felöntjük a tejjel, amitől elkezd futni, nem árt apródonként és akkor a mennyiséget is jobban látjuk, mit kíván.
Hamar pirul most már vigyázni kell ...
Kiszedjük szűrőkanál segítségével
A maradék zsírt eltehetjük kenyérre kenéshez, pogácsába.

Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Nyakóné Judit 2012 március 4

Ha sütés közben nem sózod meg,akkor nem lesz puha.Mindig akkor kell sózni amikor már eszük.Ha 10cm hosszura és kb 2ujnyi széles csikokra vágod /A bőrét nem kell lehuzni/ és két oldalt a bőrét kissé bevagdosod ,szép és mutatós lesz.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*