Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » TONHAL DIÓS-GOMBÁS MÁRTÁSSAL+RIZZSEL

felvitel dátuma: 2011-08-10 08:49:31       mai nézettség: 1       nézettség: 2332
részletes recept
TONHAL DIÓS-GOMBÁS MÁRTÁSSAL+RIZZSEL
Hozzávalók 4 személyre:

Hús: 8 szelet tonhal, , fehér bors, halfűszer, 2-3 púpozott ek vaj, 1 gerezd citrom

Mártás: 250 g vagdalt gombakonzerv vagy friss gomba, 1 kisebb marék dióbél, 1-2 kk vaj, , 1 dl főzőtejszín, 1 dl tej, 1-2 ek liszt

Köret: rizs

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 35 perc


Elkészítés:

Teflonos edényt kivajazom és  belerakom az előzőleg enyhén besózott, fehérborsozott és halfűszerrel meghintett tonhalszeleteket, majd lefedem és pár perc alatt puhára párolom anélkül, hogy megfordítanám őket, majd tálaláskor lecsepegtetem citrom levévelKözben elkészítem a rizst és a mártást: a friss gombafejeket vagy akár a konzervből nyert gombáinkat kis szeletkékre vágjuk, a diót még kisebbre ( kb. 0,5 cm-esre ). Serpenyőt felhevítek és pár percre beledobom pirulni a dióbelet, majd a vajat, a gombát, megsózom enyhén és lefedem pár percre. Megkevergetem és ha megpuhult a gomba, lehúzom alacsony hőfokra a gázt, majd besűrűsítem a tejszín, a tej és a liszt simára vert keverékével. Ha besűrűsödött, elkészült. Ezután még ízesíthetjük sóval, ha szükséges. Rizzsel tálalom! étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*