Hús: 8 szelet tonhal, só, fehér bors, halfűszer, 2-3 púpozott ek vaj, 1 gerezd citrom
Mártás: 250 g vagdalt gombakonzerv vagy friss gomba, 1 kisebb marék dióbél, 1-2 kk vaj, só, 1 dl főzőtejszín, 1 dl tej, 1-2 ek liszt
Köret: rizs
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Teflonos edényt kivajazom és belerakom az előzőleg enyhén besózott, fehérborsozott és halfűszerrel meghintett tonhalszeleteket, majd lefedem és pár perc alatt puhára párolom anélkül, hogy megfordítanám őket, majd tálaláskor lecsepegtetem citrom levével. Közben elkészítem a rizst és a mártást: a friss gombafejeket vagy akár a konzervből nyert gombáinkat kis szeletkékre vágjuk, a diót még kisebbre ( kb. 0,5 cm-esre ). Serpenyőt felhevítek és pár percre beledobom pirulni a dióbelet, majd a vajat, a gombát, megsózom enyhén és lefedem pár percre. Megkevergetem és ha megpuhult a gomba, lehúzom alacsony hőfokra a gázt, majd besűrűsítem a tejszín, a tej és a liszt simára vert keverékével. Ha besűrűsödött, elkészült. Ezután még ízesíthetjük sóval, ha szükséges. Rizzsel tálalom! Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.