húshoz:
-4 csirkemell, bors
- sajt, fokhagyma, petrezselyemzöld
öntethez:
- natúr joghurt
- lime, fokhagyma
- só, cukor, bazsalikom
salátához:
- fejessaláta
- répa
- hagyma
- uborka
- pár szelet felvágott (én sonkát használok)
- paprika
- paradicsom
- sajt
Lereszelem a sajtot, kettéveszem, az egyik feléhez keverek apróra vágott petrezselyemzöldet és fokhagymát. Vágok a csirkemellekre egy zsebet. Felteszem melegedni az olajat. Amíg melegszik, a csirkemellbe belerakom az előkészített tölteléket, a belsejébe szórok borsot, a külsejét sózom.
Egy nagyon pici vízzel beleteszem az olajba és letakatrom. Amikor már megpárolódott, leveszem a fedőt és mindkét oldalát megpirítom.
A saláta hozzávalókat összedarabolom és összekeverem. A répát én krumpliszeletelővel szoktam hajszálvékonyra szeletelni,hogy ne legyen keményebb, mitn a saláta többi része.
Öntet: Lereszelem a fokhagymákat, hozzákeverem a joghurthoz, cukrozom, egy nagyon pici sót is teszek bele és bazsalikomot. Ezt praktikus pár órával hamarabb megcsinálni, hogy összeérjen az íze, illetve, hogy be lehessen hűteni előtte.
Jó étvágyat! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.