6 egész zsemlye
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
1 kis pohár tejföl
1 csomag mazsola
vaníliás cukor+cukor ízlés szerint
idény szerint valamilyen gyümölcs(nem szükséges)
A szikkadt zsemlyéket félbe vágom,és a közepüket kivájom.A morzsákat egy tálba teszem.Hozzáadom a túrót,tejfölt,a beáztatott mazsolát,vaníliás cukrot,a reszelt citromhéjat,a tojások sárgáját,majd a keményre felvert tojásfehérjét.Jól kikeverem a masszát.Közben a fél zsemlyéket langyos tejbe mártogatom úgy,hogy ne ázzon szét,de puha legyen.Egy kivajazott tepsibe teszem őket,nem baj,ha kicsit össze is ér a szélük.Ha van meggyem, vagy reszelt alma,barack,szoktam a masszához keverni gyümölcsdarabkákat.Nagyon finom a túróval!Ezt a túrós masszát egyenletesen elosztva,sorban belekanalazom az áztatott zsemlyébe,és beteszem az előmelegített sütőbe.Nem kell sokáig sütni,csak ameddig a töltelék nem sül át,és hogy ne legyen száraz a zsemlye,sütés közben egyszer meglocsolom őket egy kanál tejjel.Tartalmas leves után nagyszerű második fogásként!Ha nincs gyümölcsöm,akkor a tetejét egy kis rácsurgatott csokimázzal szoktam "megbolondítani".Így desszertnek is nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.