Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Töltött zsemlye

felvitel dátuma: 2012-02-17 16:02:10       mai nézettség: 1       nézettség: 1286
részletes recept
Töltött zsemlye
Hozzávalók 4 személyre:

6 egész zsemlye

25 dkg túró

1 citrom reszelt héja

2 db tojás

1 kis pohár tejföl

1 csomag mazsola

vaníliás cukor+cukor ízlés szerint

idény szerint valamilyen gyümölcs(nem szükséges)

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A szikkadt zsemlyéket félbe vágom,és a közepüket kivájom.A morzsákat egy tálba teszem.Hozzáadom a túrót,tejfölt,a beáztatott mazsolát,vaníliás cukrot,a reszelt citromhéjat,a tojások sárgáját,majd a keményre felvert tojásfehérjét.Jól kikeverem a masszát.Közben a fél zsemlyéket langyos tejbe mártogatom úgy,hogy ne ázzon szét,de puha legyen.Egy kivajazott tepsibe teszem őket,nem baj,ha kicsit össze is ér a szélük.Ha van meggyem, vagy reszelt alma,barack,szoktam a masszához keverni gyümölcsdarabkákat.Nagyon finom a túróval!Ezt a túrós masszát egyenletesen elosztva,sorban belekanalazom az áztatott zsemlyébe,és beteszem az előmelegített sütőbe.Nem kell sokáig sütni,csak ameddig a töltelék nem sül át,és hogy ne legyen száraz a zsemlye,sütés közben egyszer meglocsolom őket egy kanál tejjel.Tartalmas leves után nagyszerű második fogásként!Ha nincs gyümölcsöm,akkor a tetejét egy kis rácsurgatott csokimázzal szoktam "megbolondítani".Így desszertnek is nagyon finom!

Szakács: Anita


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*