· 6 db zsemle
· 50 dkg túró
· 2 cs. vaníliás cukor
· 2 db tojás
· 2 dl tejföl
· 4 evőkanál kristálycukor
· 3 dl tej
· 5 dkg vaj
· 10 dkg málna
1. A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk.
2. A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
3. A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral és . 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk. Majd óvatosan belerakjuk a málnát hogy ne törjön össze.
4. A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik. Egy kivajazott tepsibe tesszük.
5. Beletöltjük a málnás túrót, rátesszük a zsemlék kupakját.
6. Meglocsoljuk a tetejüket tejföllel. A margarint rámorzsoljuk.
7. Forró sütőben letakarva 10 percig, majd e nélkül további 15-20 percig sütjük. (Amíg szépen meg nem pirul.)
8. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.