8 db. zsömle
1 kg tehéntúró
25 dkg mazsola
20 dkg cukor, vagy édesítő
2 citrom reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
4 egész tojás
3 dl édesített tej a mártogatáshoz
a tepsi kenéséhez, pici vaj és zsemlemorzsa
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük, a túrót tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, vaníliát, mazsolát, a tojások sárgáját, a kikapart zsemle belsejét, összekeverjük.
A tojások fehérjét pici sóval habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a túrómasszához.
A kikapart zsemléket egyenként beletesszük az édesített tejbe, de, ne nyomjuk bele, majd megtöltjük a túróval, rátesszük a tetejét, amit előtte szintén belemártunk a tejbe.
A tepsit kikenjük a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd sorba belerakjuk a töltött zsemléket és előmelegített (200 fok) sütőben szép pirosra sütjük. (30-40 perc)
Nagyon finom laktató édesség.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.