Nagyon guszta.
2 db bébi tök
50 dkg sertés vagy pulykacomb darálva
10 dkg rizs
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
20 dkg reszelt trappista sajt
2 dl tejföl
A mártáshoz:
1 cs.kapor
5 dkg vaj
2 ek.finom liszt
1/2l tej
só
ecet
kristály cukor
Előkészítés: A tököt megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk. Csak a magház részt távolítsuk el. A kaprot és a hagymát apróra vágjuk. A rizst megfőzzük.
Elkészítés: Összedolgozzuk a darált húst a rizzsel, tojással, sóval, borssal és a hagymával, majd a fél tökökbe töltjük. Tejföllel meglocsoljuk, és tepsibe tesszük. Pici vizet öntünk alá és sütőben kb. 30 percig sütjük 160 fokon. Megszórjuk a reszelt sajttal és 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és beletesszük a kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel. Tálalásnál a mártással kínáljuk a tököt.Ha valaki köretet szeretne mellé a főtt burgonya illik mellé!
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.