Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Töltött tök kapormártással

felvitel dátuma: 2012-05-24 16:35:45       mai nézettség: 1       nézettség: 3196
részletes recept
Töltött tök kapormártással
Hozzávalók 4 személyre:

2 db bébi tök

50 dkg sertés vagy pulykacomb darálva

10 dkg rizs

2 db tojás

1 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors

20 dkg reszelt trappista sajt

2 dl tejföl

A mártáshoz:

1 cs.kapor

5 dkg vaj

2 ek.finom liszt

1/2l tej

ecet

kristály cukor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A tököt megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk. Csak a magház részt távolítsuk el. A kaprot és a hagymát apróra vágjuk. A rizst megfőzzük.

Elkészítés: Összedolgozzuk a darált húst a rizzsel, tojással, sóval, borssal és a hagymával, majd a fél tökökbe töltjük. Tejföllel meglocsoljuk, és tepsibe tesszük. Pici vizet öntünk alá és sütőben kb. 30 percig sütjük 160 fokon. Megszórjuk a reszelt sajttal és 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és beletesszük a kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel. Tálalásnál a mártással kínáljuk a tököt.Ha valaki köretet szeretne mellé a főtt burgonya illik mellé!

étvágyat kívánok hozzá!!:))

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 május 24

Nagyon guszta.

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 május 25

Megyek a piacra tökért vagy cukkiniért. Szoktam én is csinálni! De most megkívántam nagyon!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*