Ez is egy nagyon finom étel és tényleg egyszerű. Ma böjtös napunk volt, elkészítettem. Kitűnő!
- 10 db tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- só, bors
- ötlet szerint bármilyen díszítő-ízesítő, én itt kolbászt, sajtot ls bacont használtam
A tojásokat megmosom, belerakom egy 20 cm-es AMC párolóbetétbe, azzal együtt egy 3 l-es, 20 cm-es alapelembe, annyi vizet öntök alá, hogy a párolóbetét lábait ellepje, lefedem az edényt, a Navigeniót 6-os fokozatra állítom és kb. 90 fokig felengedem a visiotherm jelzését. Ez kb. 2-3 perc, utána az edényt leveszem, félreteszem, de hagyom, hogy a főzési folyamatot az asztalon befejezze.
Közben szalonnát és kolbász karikákat pirítok a még forró Navigenión.
A tojásokat hideg vízzel leöblítem, meghámozom, hosszában kettévágom, sárgájukat kiszedem egy keverőtálba. A félbe vágott fehérjéket egy 2,5 l-es, 24 cm-es AMC elembe rendezem.
A tojássárgákat villával összetöröm, elkeverem annyi tejföllel, hogy vajkrém sűrűségű masszát kapjak. Sózom, borsozom és visszatöltöm a fél tojásokba. Nem nagyon púpozom, inkább maradjon a kevereékből, mert a maradék tojássárgákat tovább hígitom a tejföllel, mindet hozzáöntöm, híg öntetet készítek belőle. Még sózom, borsozom és a megtöltött tojásokra kanalazom.
Akár már ekkor is lehetne sütni, mert így, natúrban is nagyon finom, de én most minden tojás sárgájába beleállítottam még egy karika sültkolbászt, egy darab sült bacont és közzéjük tettem egy vékony szeletke sajtot.
A Navigeniót ráfordítom az edényre és a 2-es fokozat első osztásához beállítva megpirítom a tojások tetejét.
Hasábburgonyával, rizzsel vagy párolt zöldséggel is nagyon finom.
Köret nélkül előételnek is kiváló.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.