Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Töltött táskák

felvitel dátuma: 2012-09-06 20:03:35       mai nézettség: 2       nézettség: 3138
részletes recept
Töltött táskák
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

40 dkg liszt

3 dkg élesztő

1 kávéskanál cukor

1 evőkanál

20 dkg margarin

tej a liszt minőségétől függően,hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk

Töltelék:

15 dkg sonkás felvágott

1 tejszines tömlőssajt

1 doboz konzerv kukorica

4 evőkanál tejföl

Tészta kenéséhez

1 tojás ságája

1 evőkanál tejföl

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Élesztőt  2 dl langyos tejben 1 kkanál cukorral felfuttatjuk. Margarint felolvasztjuk / ne legyen forró/ Liszthez hozzáadjuk a sót az felfuttatott élesztős tejet és a langyosra hült margarint. Könnyen dagasztható tésztát készítünk. Ha kell még hozzá tej , dagasztás közben adhatunk hozzá. 1 óra hosszáig kelesztjük.

Elkészitjük a tölteléket mig kel a tésztánk.

Sonkát apró kockára vágjuk és összekeverjük a kukoricával sajttal tejföllel. Sózni nem szükséges, mivel a tésztába is teszünk sót. Még nem próbáltam,de lilahagyma kockákkal is finom lehet....

Tészta miután megkelelt ,erősen lisztezett deszkára boritjuk és fél cm vastagra nyújtuk. 10x15 cm lapokra vágjuk a tésztát és egyik felébe halmozzuk a tölteléket. Másik felét ráhajtuk a széleit erősen lenyomkodjuk,hogy sülés közben ne follyon ki a tejföl és a sajt. Tepsibe tesszük. Tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel és ezzel kenjünk meg majd reszelt sajttal szórjuk. Közepes lángon készre sütjök.

A töltelék kb másfél adaghoz elegendő.

Eredeti recept /olcsó receptek töltött korong/

Szakács: garden


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*