Tészta:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál só
20 dkg margarin
tej a liszt minőségétől függően,hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk
Töltelék:
15 dkg sonkás felvágott
1 tejszines tömlőssajt
1 doboz konzerv kukorica
4 evőkanál tejföl
Tészta kenéséhez
1 tojás ságája
1 evőkanál tejföl
Élesztőt 2 dl langyos tejben 1 kkanál cukorral felfuttatjuk. Margarint felolvasztjuk / ne legyen forró/ Liszthez hozzáadjuk a sót az felfuttatott élesztős tejet és a langyosra hült margarint. Könnyen dagasztható tésztát készítünk. Ha kell még hozzá tej , dagasztás közben adhatunk hozzá. 1 óra hosszáig kelesztjük.
Elkészitjük a tölteléket mig kel a tésztánk.
Sonkát apró kockára vágjuk és összekeverjük a kukoricával sajttal tejföllel. Sózni nem szükséges, mivel a tésztába is teszünk sót. Még nem próbáltam,de lilahagyma kockákkal is finom lehet....
Tészta miután megkelelt ,erősen lisztezett deszkára boritjuk és fél cm vastagra nyújtuk. 10x15 cm lapokra vágjuk a tésztát és egyik felébe halmozzuk a tölteléket. Másik felét ráhajtuk a széleit erősen lenyomkodjuk,hogy sülés közben ne follyon ki a tejföl és a sajt. Tepsibe tesszük. Tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel és ezzel kenjünk meg majd reszelt sajttal szórjuk. Közepes lángon készre sütjök.
A töltelék kb másfél adaghoz elegendő.
Eredeti recept /olcsó receptek töltött korong/
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.