Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Töltött tarja

felvitel dátuma: 2011-02-16 15:30:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1913
részletes recept
Töltött tarja
Hozzávalók 4 személyre:

30-35 dk tarja
4 szelet baconszalonna
10-15 dkg izlés szerinti kolbász
1 fej vörös- vagy lilahagyma
1 cső zöldpaprika
5-6 dk ízlés szerint.
sajt
4 kávéskanál mustár, só, bors, ételizesítő

Öntethez:
2 dl tejszín
2 dl paradicsomlé
2 evőkanál darált dió

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

4 szép szelet tarját kissé kiklopfoljuk, enyhén besózzuk, borsozzuk és egy kis ételizesítővel megszórjuk.
1-1 kávéskanál mustárt kenünk rá, majd teszünk rá 1-1 szelet baconszalonnát, karikára vágott hagymát, izlés szerinti kolbászkarikákat, zöldpaprika szeleteket és 1 csik sajtot.
Külön-külön fóliába teltekerjük.
Tepsibe tesszük, 1 dl vizet öntünk alá és forró sütőben 30-35 percig sütjük.
Ekkor kicsomagoljuk, jénai tálba rakjuk és leöntjük 2dl tejszín, 2 dl házi paradicsomlé vagy konzerv paradicsom és 2 evőkanál darált dió keverékével. Visszatesszük a sütőbe és még 10-l5 percig sütjük. Köretként én sós vizben főtt nagykockára vágott burgonyával tálalom, és a tányéron a burgonyát az öntettel meglocsolom.
Fejes saláta illik hozzá.

Szakács: Juci


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Dudás Lászlóné 2011 február 16

nagyon finomnak látszik a leírás alapján ki fogom próbálni

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*