10 db főtt cékla
150 gr reszelt kemény sajt
3 tojás
5 evőkanál főtt rizs
2 evőkanál zabpehely (kihagyható, de ezzel is finom)
2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
1 teáskanál borsikafű
4 db szétzúzott fokhagyma
1 közepes apróra vágott hagyma
olíva olaj
őrölt fekete bors
só
olaj a tepsi kikenéséhez
A céklát megfőzöm, ha kihűlt meghámozom, félbevágom őket, belsejükbe kiskanállal mélyedéseket készítek.
A többi hozzávalót összedolgozom. A céklákat kiolajozott tepsire rakom, a töltelékkel megtöltöm, olíva olajjal meglocsolgatom, előremelegített 180 fokos sütőbe tolom, először alufólia alatt, majd az nélkül készre sütöm. Ez lehet egy köret egy jó sült húshoz, vagy egy különálló fogás, de akkor burgonyával ajánlom.
Megjegyzés:
Fontos, hogy így süssétek, mert így a cékla elveszti azt a kellemetlen ízét, amit talán senki sem szeret.
Kívánok jó étvágyat ehhez az ételhez, mert tényleg finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.