- 20 szelet sonka,
- 5 dkg vaj,
- 2 evőkanál liszt,
- 2 dl tejföl,
- 10 dkg sajt,
- só,
- 2 tojás,
- 20 dkg zsemlemorzsa,
- 2 ek. olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük.
Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk.
A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük, majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva, hogy a végek jól bezáruljanak.
Egy órára hűtőbe tesszük, majd előmelegítünk egy 24 cm-es AMC serpenyőt, beletesszük a 2 ek. olajat, és a tekercseket forgatva, hirtelen kisütjük.
Tálalási ötletek:
joghurtos salátákkal egytálételként, franciasalátával, burgonyasalátával, melegen főételként burgonyapürével, akár hasábburgonyával, rizskörettel, főzelékekhez feltétnek, hidegtálak készítésénél.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.